Az intézmény célja az állam által biztosítandó kötelező feladatok ellátása, a szociális biztonság megőrzése az ellátottak szükségleteinek kielégítése. Az értelmi fogyatékosok vonatkozásában Nógrád megyére, a siket értelmi fogyatékosok vonatkozásában valamennyi megyére és a fővárosra terjed ki.
Fogyatékos személyek otthona

Tanköteles koron túli középsúlyos értelmi fogyatékosok (130 férőhelyen) és értelmi fogyatékos hallássérültek számára (42 férőhelyen) ápoló gondozó otthoni ellátást nyújt, akiknek képzésére, foglalkoztatására, valamint gondozására csak intézményi keretek között van lehetőség.

Fogyatékos személyek rehabilitációs intézménye

Tanköteles koron túli enyhe vagy középsúlyos értelmi fogyatékosok (5 férőhelyen) és értelmi fogyatékos hallássérültek számára (5 férőhelyen) rehabilitációs intézményi ellátást biztosít, akiknek képzése, átképzése és rehabilitációs célú foglalkoztatása csak intézményi keretek között valósítható meg.
Intézményünk célja, feladata
Szeretettel köszöntjük Önöket. Reméljük, intézményünk elnyeri tetszésüket és szolgáltatásainkat hosszabb távon is igénybe fogják venni. A honlapunk segítségével tájékozódhatnak intézményünk működéséről, feladatairól, a nyújtott szolgáltatások teljes köréről.

Bízunk benne, hogy az információk segítenek a döntés meghozatalában és a további sikeres együttműködésben.

Intézményünk a Börzsöny hegység keleti lábánál elhelyezkedő kastély Sváb Margit bárónő tulajdona volt, aki a II. világháború előtt Németországba menekült.

A község feljegyzései szerint a kastély az 1920-as évek elején épült. Stílusnélküli, csupa torony épület rengeteg kiugróval, zegzugos szobákkal és folyosókkal. Az intézet 1957. július 1-jén nyitotta meg kapuit, mint bentlakásos intézmény.
Aktuális
Kastély Alapítvány
A Kastély Alapítvány 1995 óta azon munkálkodik, hogy ellátottjaink mindennapi életét segítse, szebbé tegye.
Kérem, adományaival segítsen, így Ön is támogassa adója 1%-ával alapítványunkat.
Adószámunk: 18632013-1-12